Leren reflecteren en ontwikkelen

    (van) reflecteren kun je leren

Waarom deze training?

Van je fouten leer je, maar ook van je successen. En van de prestaties van collega’s of van het gehele team. Reflecteren is belangrijk voor collega’s onder elkaar en zeker in de onderwijssector steeds belangrijker. Hierbij bekijken we jouw specifieke situatie. Reflecteren is meer dan evalueren, omdat je niet alleen terugkijkt op je prestaties maar ook beschouwt welk gevoel het bij je oproept. Want vaak heeft een succes ook schaduwkantjes. Goed kunnen reflecteren is een must voor de ontwikkeling van jou persoonlijk en van je team op de werkvloer.

Resultaten

Na de training leren reflecteren en ontwikkelen, ken je de technieken en vaardigheden van het reflecteren. Je kunt doelgericht en in een constructieve sfeer terugkijken op het verleden, individueel en als team. Eerdere prestaties vormen de basis voor nieuwe, succesvolle activiteiten.

Werkwijze

In de training maken we gebruik van de reflectiecirkel en cyclus van Korthagen.
De afwisselende training bestaat uit theorie en praktijkoefeningen zoals rollenspellen, individuele en groepsopdrachten. Opdrachten voor op de werkvloer, een terugkomsessie en een eventuele vervolgtraining zorgen voor blijvend resultaat.

Praktische informatie

De training duurt 2 dagdelen en een terugkomsessie.

Wil je deze training doen?

Vraag nadere informatie of schrijf je direct in via 06-18482576 of lucindahecbert@deprinsentoren.nl. Ik neem direct contact met je op.