Agenda

 

Montessori opleiding voor pedagogisch medewerkers (0-4 jaar)

Krijg de ruimte om jouw eigenheid te onderzoeken en jezelf binnen de montessori bekwaamheden op eigen niveau en tempo te ontwikkelen. We bieden je daarvoor een inspirerende ‘voorbereide leeromgeving’. Je onderzoekt, leert vanuit theorie en praktijk, oefent vaardigheden en deelt ervaringen in je leerteam. Op weg naar montessori basisbekwaam voor pedagogisch medewerkers en Montessori VVE!

Data:
De opleiding start op 28 september 2022.

Meer informatie

Locatie:

Thomas More Hogeschool en deelnemende deelnemende kinderopvangorganisaties en scholen

Montessori VVE

Ontwikkel jezelf binnen de montessori VVE leerdoelen op eigen niveau en tempo. We bieden je daarvoor een inspirerende ‘voorbereide speelleeromgeving’. Je onderzoekt, leert vanuit theorie en praktijk, oefent vaardigheden en deelt ervaringen in je leerteam. Deze opleiding kan worden aangevuld met de Montessori opleiding voor pedagogisch medewerkers, die je dan gelijktijdig volgt. Op weg naar begeleider montessori VVE!

Data:
De opleiding start op 28 september 2022.

Meer informatie

Locatie:

Thomas More Hogeschool en deelnemende kinderopvangorganisaties en scholen

Montessori opleiding voor leerkrachten, leraarondersteuners en onderwijsassistenten (basisbekwaam)

Het werken op een montessorischool vraagt specifieke bekwaamheden. Tijdens deze opleiding nemen we je op een actieve manier mee in het gedachtengoed van Maria Montessori. Samen maken we een eigentijdse en eigenwijze vertaling van het montessorigedachtengoed naar jouw actuele onderwijspraktijk.

Data:
De opleiding start op 28 september 2022.

Meer informatie

Locatie:

Thomas More Hogeschool en scholen

Montessori opleiding voor leerkrachten (vakbekwaam)

Ontwikkel je montessori bekwaamheden door tot het niveau van een vakbekwame montessori leerkracht. Verdiep je nog verder in het montessori gedachtengoed en maak je professionele groei zichtbaar.

Data:
De opleiding start op 28 september 2022.

Meer informatie

Locatie:

Thomas More Hogeschool en deelnemende scholen

Montessori opleiding voor medewerkers BSO

Het werken op de BSO van een montessorischool vraagt specifieke bekwaamheden. Tijdens deze opleiding, ontwikkel je jezelf als montessori begeleider op de BSO. We bieden je daarvoor een inspirerende voorbereide leeromgeving. Je onderzoekt, leert vanuit theorie en praktijk, oefent vaardigheden en deelt ervaringen in je leerteam.

Data:
De opleiding start op 28 september 2022.

Meer informatie

Locatie:

Thomas More Hogeschool en deelnemende scholen

Verdiepingsbijeenkomst Montessori 0-4 en VVE

Thema: Taalontwikkeling en werkvormen

Verdiepingsbijeenkomst voor de deelnemers die de opleiding Montessori Basisbekwaam en de Montessori VVE hebben gevolgd en de pedagogisch medewerkers werkzaam op een montessorigroep. Fijn om ook met alle deelnemers van de opleiding bij elkaar te komen en samen met elkaar de kennis, vaardigheden, creatieve werkvormen en ideeën te delen. 

Hoe geef je verder verdieping aan het taalaanbod en de verschillende werkvormen in jouw montessori kinderopvanggroep; peutergroep, een montessori VVE groep, etc.

Blijf jezelf verder ontwikkelen als montessoribegeleider op een creatieve en uitdagende manier in het taalaanbod, gericht op het werken aan de taalontwikkeling van de kinderen. Hoe richt je een taalrijke voorbereide omgeving in en stem je af op het niveau en de behoeften van de kinderen? Welke (montessori) materialen en activiteiten kan je hiervoor inzetten? 

Datum en tijd:
Maandag 17 oktober 2022 15.30 uur tot 18.00 uur

Meer informatie

Locatie:

Montessorischool De Schakel, Hoogvliet (o.v.b.)

Verdiepingsbijeenkomst Montessori 0-4 en VVE

Thema: Kosmische thema/themaplanning en beredeneerd aanbod

Verdiepingsbijeenkomst voor de deelnemers die de opleiding Montessori Basisbekwaam en de Montessori VVE hebben gevolgd en de pedagogisch medewerkers werkzaam op een montessorigroep.  Fijn om ook met alle deelnemers van de opleiding bij elkaar te komen en samen met elkaar de kennis, vaardigheden, creatieve werkvormen en ideeën met elkaar te delen. 

Hoe geef je verder verdieping aan kosmisch en themaberedeneerd aanbod in jouw montessori kinderopvanggroep; peutergroep, een montessori VVE groep, etc.

Blij jezelf verder ontwikkelen als montessori begeleider! 

We gaan vooral praktisch aan de slag met het voorbereiden van een kosmische thema/themaplanning gericht op de verschillende ontwikkelingsgebieden. Op een creatieve en uitdagende manier in een goed voorbereide kosmische omgeving. Hoe ziet dit eruit en stem je af op het niveau en de behoeften van de kinderen? Welke (montessori) materialen en activiteiten kan je hiervoor inzetten? 

Datum en tijd:
Woensdag 25 januari 2023 15.30 uur tot 18.00 uur

Meer informatie

Locatie:

Montessorischool De Kleine Prins, Rotterdam