De Prinsentoren

Hoe hoger je in de toren klimt, hoe meer je je individueel, als team en als organisatie ontwikkelt en uitzicht hebt om succesvol te zijn nu en in de toekomst.
De Prinsentoren nodigt je uit om samen de toren te beklimmen.

De Prinsentoren staat symbool voor individuele coaching, teamcoaching en organisatiecoaching. Doelgroep: onderwijs en kinderopvang

Wat zeggen anderen over de trainingen en coaching van De Prinsentoren?
Wat zijn hun ervaringen? Lees hier enkele reacties.

lucinda

Over mij: coach met liefde voor het onderwijs
Mijn naam is Lucinda Hecbert. Ik begeleid mensen, teams en organisaties bij het versterken van hun kwaliteiten, zodat zij met meer plezier en resultaat kunnen werken. Ik ben begonnen als leerkracht in het basisonderwijs, omdat ik een bijdrage wilde leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Ik koos voor het Montessorionderwijs vanwege het uitgangspunt van zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid. Oftewel: “Leer mij het zelf te doen”, een grondslag die heel goed bij mij past als coach. Inmiddels heb ik jarenlange ervaring als docent, maar ook als pedagogisch beleidsmedewerker en als trainer en coach in de kinderopvang. Ik was actief bij de nascholing van leerkrachten in het montessoribasisonderwijs en de begeleiding in de praktijk en verzorgde trajecten in company. Steeds meer werd coaching mijn passie: andere mensen helpen hun talenten te ontplooien, dat is waar ik voor sta.
In april 2011 ben ik De Prinsentoren gestart. Hierin verzorg ik individuele, team- en organisatiecoaching voor professionals in het onderwijs en de kinderopvang.

Mijn drive: mensen helpen zich te ontwikkelen
Mijn uitgangspunt is dat iedereen talenten en kwaliteiten heeft en dat iedereen zich kan ontwikkelen. Maar dat is niet altijd gemakkelijk. Vaak moet je je eigen talenten nog ontdekken, of ze een plaats geven in het team of de organisatie waarin je werkt. Je hebt veel kwaliteiten maar weet niet hoe ze te gebruiken.
Mijn missie als coach is om mensen te helpen zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen. Ik nodig je uit deze stap met mij te maken. Want juist doordat jij jezelf leert kennen en jezelf ontwikkelt, kun je anderen helpen. Zeker als je met kinderen werkt, moet je het optimale uit jezelf halen. Kinderen hebben altijd recht op een goede begeleiding en goed onderwijs. Ik wil jou helpen, opdat jij de kinderen kunt helpen.

Mijn werkwijze: mensgericht én resultaatgericht
Als coach ben ik gericht op jouw wensen. Of je nu een individuele medewerker bent, een teamleider of manager: jouw doelen, kwaliteiten en missie zijn het uitgangspunt. Als cliënt krijg je alle ruimte om keuzes te maken. Ik luister goed en stel kritische vragen. Samen bepalen we hoe we het coachingstraject vormgeven. Een mensgericht, maar ook resultaatgericht traject.
Een mooie vergelijking zijn mijn trainingen en ervaringen in de atletiek en krachttraining. Als sprinter stel je je steeds nieuwe doelen (verbetering). Je wendt je energie en doorzettingsvermogen aan om je doel te bereiken (resultaatgerichtheid) en laat je hierbij helpen en begeleiden door de coach (coaching). Als coach begeleid ik mensen, teams en organisaties op dezelfde manier: laat ze inzien wat hun kracht (kennis en vaardigheden) is en help ze om deze kwaliteiten en talenten in te zetten en te ontwikkelen gericht op de te behalen doelen en resultaten.
Mijn kracht als coach is dat ik snel ‘to the point’ kom. Vanuit mijn ervaring in het onderwijs – als leerkracht en als docent – en de kinderopvang – als beleidsmedewerker en als trainer en coach in de praktijk – ken ik de problematiek van medewerkers en teams in deze sectoren en weet ik wat nodig is om verder te ontwikkelen en succesvol te zijn.

Individuele, team- en organisatiecoaching
Om mijn kennis en vaardigheden als individuele coach en teamcoach te verbreden op het gebied van leren en leerprocessen heb ik bewust gekozen voor de opleiding Master organisatiecoaching. Als organisatiecoach kan ik verandering op een professionele manier begeleiden en faciliteren. Organisatiecoaching voegt voor mij als coach toe dat ik dit op alle niveaus kan doen. Ik kan schakelen van individuele coaching naar teamcoaching en dit verder doortrekken naar organisatiecoaching.

“Onder begeleiding van mij en kracht van jezelf, het team en de organisatie in actie komen door:
Prikkelen, nadenken, ervaren, doen en reflecteren.”

Met mijn enthousiasme en bevlogenheid én mijn kennis en ervaring, wil ik jou, het team en de organisatie graag helpen om krachtiger in het werk te staan. Als je support of advies kunt gebruiken, bel of mail me vrijblijvend via 06-18482576 of lucindahecbert@deprinsentoren.nl.