• WE DID IT!

  WE DID IT, riepen de deelnemers na hun portfolio eindgesprek!

  Woensdag 1 juli en woensdag 8 juli hebben alle 12 deelnemers de opleiding afgerond en hun diploma Montessori Basisbekwaam pedagogisch medewerkers 0-4 jaar gehaald. Vijf deelnemers hebben hierbij ook hun Montessori VVE certificaat gehaald. En ook nog eens 7 leerkrachten hebben de opleiding Montessori Basisbekwaam met succes afgerond.

  Allen van harte gefeliciteerd!

   

  2
 • Laatste bijeenkomst Montessori Basisbekwaam pedagogisch medewerkers 0-4 jaar

  Niet meer voor mogelijk gehouden, toch gelukt!

  Op 10 juni hebben we de laatste bijeenkomst van de opleiding Montessori Basisbekwaam pedagogisch medewerkers 0-4 jaar gehad. Het was fijn om elkaar weer te ontmoeten, uiteraard in kleine groepjes volgens de corona-regels. Maar wel fysiek samen, bij elkaar.

  Twee eerdere lessen deden we online. Deze lessen waren anders, maar met behulp van Powerpoint, video, theorie, het maken van opdrachten en individuele begeleiding is het toch gelukt om contact te houden en te werken naar de afronding van de opleiding. Alle 12 deelnemers hebben actief meegedaan, complimenten!

  2
 • De Prinsentoren op de NOT-onderwijsbeurs

  prinsentoren_notfoto 1De Prinsentoren is een mooie ervaring rijker. Voor het eerst namen we deel aan een van de grootste vakbeurzen voor het onderwijs: de NOT-beurs. Velen hebben de stand bezocht, heel hartelijk dank daarvoor! Het was fijn om verschillende mensen te ontmoeten met hart voor het onderwijs.

  Uit onze gesprekken op de beurs bleek dat veel professionals in het onderwijs de hoge werkdruk als een knelpunt ervaren. Beter omgaan met werkdruk en het plannen en organiseren van (onderwijs)taken werden veel genoemd als ontwikkelpunten.

  Met het invullen van de Ontwikkeling Check konden bezoekers prijzen winnen. De gratis boekenbon is gewonnen door mevrouw T. Stoltz. De gratis coachsessies zijn gewonnen door mevrouw M. Dijkstra, mevrouw G. van Leeuwen en mevrouw P. Wulffers. Proficiat!

      

   

   

  0
 • De Prinsentoren op NOT beurs

  Van 24 tot en met 28 januari 2017 is er weer de jaarlijkse NOT beurs. Een van de speerpunten is het Opleidingenplein, waar De Prinsentoren acte de presence geeft om met je in gesprek te gaan over kwaliteit en ontwikkeling in het onderwijs en de kinderopvang. Ik hoop je te ontmoeten in de Utrechtse Jaarbeurs.

  De NOT beurs is dé gratis vakbeurs voor alle professionals in het onderwijs. Met stands, presentaties en workshops. Naast PO, VO en MBO is er dit jaar ook een duidelijk focus op het jonge kind en KO (kinderopvang).

  ‘Samen groeien op de NOT’ is het motto. Alle actuele ontwikkelingen in het onderwijs en de kinderopvang komen aan bod: flexibele leeromgeving, werkdruk, doorlopende leerlijn enzovoorts. Thema’s die De Prinsentoren als trainer en coach in het hart raken. Je bent van harte welkom bij De Prinsentoren op het Opleidingenplein (stand 08OP02) van de NOT beurs.

  Registreer je hier voor gratis toegang tot de beurs.

  Meer informatie over de beurs op: www.not-online.nl.

   

  not17-plattegrond-prinsentoren

  0
 • Succesvol zijn, doe je zelf!

  Succes past bij iedereen. Wie wil er nu niet succesvol zijn in het leven en in het werk. En succes zit ook in iedereen. Maar je moet het wel aanboren, oftewel: wat heb je nodig om succesvol te zijn? Er zijn een aantal belangrijke factoren die leiden tot succes. Deze wil ik met je delen.

  • Duidelijk weten waar je succesvol in wilt zijn. Wat wil je en wat heb je hiervoor nodig?
  • Een positieve levensinstelling.
  • Met drive en passie hiervoor gaan, er plezier in hebben.
  • Inzicht hebben in je kwaliteiten en talenten. Deze verder ontwikkelen door o.a. onderwijs, training of coaching.
  • Kom uit je comfortzone en ontdek waar er nog meer kansen liggen. Doe dingen die je niet voor mogelijk hield dat je dit zou kunnen.
  • Maak een duidelijk ontwikkelingsplan en een haalbaar actieplan. Kom in actie om je doelen te bereiken.
  • Blijf je focussen op je doelen en op wat je wilt bereiken. En heb vertrouwen!
  • Werk aan je discipline en doorzettingsvermogen, ook wanneer het moeilijk is. Haak niet af bij de eerste tegenslag.
  • Blijf jezelf verbeteren door creatief te zijn, te oefenen, het te doen, te reflecteren en feedback te vragen.

  De kracht zit in jezelf! Kom in actie door prikkelen, nadenken, ervaren en doen.

  Leestip: Succesvol zijn en blijven PORRAS, J & EMERY, S. & THOMPSON, M.

  16