Omgaan met tijd en werkdruk

Time is on My Side

Mick Jagger

Waarom deze training?

Hard werken kan iedereen, efficiënt werken is een kunst. Hoe verdeel jij de tijd over je drukke werkzaamheden? Op basis van urgentie? Van prioriteiten? Of ben je een ‘last-in-first-out type’? Veel mensen hebben moeite met time management en ervaren een hoge werkdruk. En dat terwijl er heel goede methoden zijn om hiermee om te gaan en je een stuk beter te voelen op de arbeidsvloer. In deze training komen onder meer de kaasschaafmethode en de 80-20-regel ter sprake.

Resultaten

Je hebt een goed inzicht in hoe jij je tijd indeelt en welke knelpunten hierbij optreden. Na de training weet je hoe je  – met eenvoudige hulpmiddelen –  efficiënter (en prettiger) kunt werken en tot effectief betere resultaten komt.

Het grote voordeel is dat je minder druk ervaart en daardoor veel meer relaxt naar het werk gaat. Dit komt het plezier en het resultaat ten goede, persoonlijk en als team.

Werkwijze

In een praktijkgerichte setting komen vier onderdelen aan bod:

  • Gesprekstechnieken
  • Omgaan met kritiek
  • Feedback geven en ontvangen
  • Communiceren met ouders, kinderen, collega’s

De afwisselende training bestaat uit theorie en praktijkoefeningen zoals rollenspellen en individuele en groepsopdrachten. Opdrachten voor de werkvloer, een terugkomsessie en een eventuele vervolgtraining zorgen voor blijvend resultaat.

Praktische informatie

De training duurt 2 dagdelen en een terugkomsessie.

Wil je deze training doen?

In de training worden twee onderdelen behandeld:

  •    time management
  •     effectieve tijdsindeling

De afwisselende training bestaat uit theorie en praktijkoefeningen zoals spelvormen en individuele en groepsopdrachten. Opdrachten voor de werkvloer, een terugkomsessie en een eventuele vervolgtraining zorgen voor blijvend resultaat.